2022-03-10 13:59:49• hírek • Bede Emőke

Szemeteskukákba és műanyag zacskókba is tankoltak az autósok

Florin Spataru gazdasági miniszter csütörtöki nyilatkozata szerint nem csak azt fogják megvizsgálni, hogy mégis mi vezetett el a szerda délután kialakult pánikhelyzethez, hanem azt is, hogy miként volt lehetséges, hogy a fejetlenség közepette megannyi kútnál különféle műanyag tárolókba is engedték az üzemanyagot a vevők.

Ahogyan azt a Szatmár.ro is megírta, szerda délután a közösségi oldalakon terjedő híresztelések nyomán valóságos pánik alakult ki Romániában, országszerte hatalmas torlódások alakultak ki a benzinkutaknál. Mivel az a hír járta, hogy éjféltől 10 lejre vagy afelé ugrik az üzemanyagok ára, mindenki szerette volna csurig tölteni a kocsija tartályát vagy egy-két marmonkannát, viszont voltak olyanok is, akik igazán „innovatív” módszerekhez folyamodtak annak érdekében, hogy ne korlátozza őket a jármű tankjának mérete.


Az Arad megyei Pankotáról például egy olyan felvétel futott be, melyen valaki hat szemeteskukát töltött meg üzemanyaggal, azaz összesen 6x240 litert „tankolt”. Annak érdekében, hogy a kíváncsi szemek elől többé-kevésbé eltakarják, mibe engedik pontosan a nem kis mennyiségű üzemanyagot, még a furgon ajtaját is behajtották. A kúton várakozó autósok azonban szemfülesek voltak, és a szokatlan akciót videófelvétel formájában is megörökítették.
 


Az ország számos pontjáról – köztük Szatmárnémetiből is – pedig olyan fotók kerültek fel az internetre, ahol a kúthoz beálló kisteherautók platóján több száz literes műanyagtárolók vártak megtöltésre. Ezen vásárlók egy része természetesen akár mezőgazdász is lehetett, aki a gépei számára vett ekkora mennyiségű üzemanyagot, viszont az országos pánikot látva mi nem tartjuk kizártnak azt sem, hogy egyesek tényleg így akartak felkészülni a sokak által előrevetített drágulásra.


Előkerültek ezen felül a különféle műanyagkannák és flakonok, a legabszurdabb kép azonban, amelybe mi magunk is belefutottunk az interneten, egy csomagtartónyi, üzemanyaggal telt műanyag zacskót ábrázolt.


Azon túl, hogy ezen tárolóedények messze eltérnek a konvencionális "benzineskannáktól", nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy a mindenféle improvizált tárolók - különösképp a műanyagből készültek - korántsem minősülnek biztonságosnak, használatuk bármikor komolyabb incidenst okozhat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: